Racing Team Erkkilä osallistui molempiin Legends-kaudella 2020 järjestettyihin Rata-SM osakilpailuihin. Tunnetusta syystä alkukaudella ei päästy ajamaan lainkaan kisoja, mutta testaamassa kävimme Alastarossa ja Ahvenistolla. Tälle kaudelle vaihtui rengasmerkki ja uusi rengas on hieman aiempaa pitävämpi ns. "semislicks". Legends-kilpailuissa ajetaan yleisten SM-pisteiden lisäksi kolmessa luokassa; Semi-Pro aloittelijoille, Pro kokeneemmille ja Masters 40v täyttäneille. Minä kuulun Mastersiin.

Jurva, Botniaring 22-23.8.2020

Harjoituspäivänä perjantaina emme aivan kärkivauhtiin yltäneet ja Jurvan vauhdikkaalla radalla tuntui hieman suoravauhdista olevan pulaa.

Aika-ajoissa sijoitukseksi tuli 8. Ensimmäinen kilpailulähtö ajettiin lauantaina ja siitä ei jälkipolville jäänyt suuria urotekoja kerrottavaksi. Ruutulipulla yhden sijan nousseena 7. Masters-luokassa sijoitus mukavasti toinen.

Toinen kisalähtö ajettiin sunnuntaina vielä kostealla, hiljalleen kuivuvalla radalla. Lähtö märältä asfaltilta kuivan kelin renkailla onnistui nappiin ja nelosrivistä nousin muiden sutiessa paikallaan aina toiseksi jo ennen ensimmäistä mutkaa. Aivan ei vauhti riittänyt pitämään tuota sijaa loppuun asti, mutta viimeisellä kierroksella taistelin viimeisestä palkintopallipaikasta. Neljänneksi nousin viimeisen kierroksen neljänneksi viimeisessä mutkassa tyylikkäästi ulkokautta ohittaen. Seuraavaan mutkaan koitin tuikata kolmantena ajaneen kaverin ohi sisäkautta, mutta rata oli tuolta kohtaa vielä kostea ja aikamoinen "tappisladi" tuli siitä ohitusyrityksestä. Juuri ja juuri selviydyin pyörähtämättä, mutta edellisessä mutkassa ohittamani kuski sai kuitattua sijotuksensa takaisin ja maalissa olin 5. voittaen Masters-luokan.

Viikonlopun kolmas lähtö päättyikin sitten konerikkoon kilpailun puolenvälin paikkeilla.

Alastaro 12-13.9.2020

Jurvan konerikon jäljiltä auton nokalla pyöri toinen moottori ja siinä tuntui olevan mukavasti tehojakin. Perjantain harjoituksissa olimme säännöllisesti kolmen kärjessä.

Aika-ajo ajettiin kosteahkolla radalla kuitenkin kuivankelin renkailla. Sijoitus oli mukavasti toinen.

Eturivistä matkaan ensimmäiseen kisalähtöön. Ihan ei viivalta irronnut parhaalla mahdollisella tavalla ja ensimmäiseen mutkaan säntäsin neljäntenä. Ensimmäisen kierroksen puolivälissä harmittavasti kilpakumppani osui takamutkassa takakulmaani ja pyörähdin. Viidenneltätoista sijalta pääsin nousemaan kilpailun edetessä seitsemänneksi, mutta sitten loppui kisa kesken. Mastersissa olin kolmas.

Toisen kilpailulähdön lähtö onnistui paremmin ja ensimmäiseen mutkaan pääsin kakkosena heti Karttusen kannoilla. Vauhtiimme pystyi vastaamaan ainoastaan Jesse Kari, joka ohitti minut kilpailun puolivälin paikkeilla. Muutamaa kierrosta myöhemmin hän teki pienen ajovirheen, jonka seurauksena pääsin jo hänen rinnalle, mutta en aivan ohi. Keskinäisen taistelumme tuoksinassa Karttunen pääsi karkaamaan ja viimeiselle kierrokselle lähdin toisena Kari aivan puskurissa kiinni. Takasuoran jarrutuksessa Kari pääsi ohitseni, mutta viimeisessä, tiukassa mutkassa pääsin vielä kuittaamaan sijoituksen takaisin ja ruutulippu heilahti minulle kakkossijan merkiksi ja Masters luokan voittajana.

Kauden viimeiseen lähtöön lähtöruutuni oli viides edellisessä lähdössä ajettujen kierrosaikojen perusteella. Pidin paikkani ensimmäisellä kierroksella ja muutaman kierroksen jälkeen olin noussut kolmanneksi ja ajanut kärkikaksikon tekemän eron kiinni. Sitten takasuoran pään tiukassa jarrutuksessa menikin jarrupoljin pohjaan ja mutka sitä myöten pitkäksi. Sain pidettyä juuri ja juuri auton radalla menettäen vain kaksi sijaa.

Muutama kierros piti ottaa hieman varovaisesti miettien mistä moinen jarrujen katoaminen, kun välillä ne kuitenkin tuntuivat ottavan kiinni jarrutuksissa normaalisti. Pidempien suorien päissä poljin meni pohjaan ja hokasin sen johtuvan liian kuluneista takajarrukengistä, jotka pitkillä suorilla ehtivät palautumaan kauemmaksi aiheuttaen jarrupolkimen pidemmän liikkeen. Kun muutti jarrutustekniikkaa siten, että aina ennen pitkän suoran pään jarrutusta teki yhden ylimääräisen jarrupolkaisun, sai jarrukengät lähelle ja jarrut pitivät normaalisti sitten toisella polkaisulla.

Viimeiselle kierrokselle lähdin viidentenä, mutta jo pääsuoran pään mutkassa nousin neljänneksi. Viimeiseen mutkaan päätin jälleen yrittää samaa kuin edellisessä lähdössä ja siinä onnistuin jälleen nousemaan sijan. Lopputuloksissa siis kolmas ja Mastersin voitto.

Kauden Rata-SM-pisteissä lopputuloksena oli viides sija ja Masters-luokassa saavutimme Legends Masters Trophy mestaruuden!!

Tynkäkaudesta jäi oikein hyvä maku varsinkin kun Alastarossa uuden moottorin myötä suoravauhtikin oli kilpakumppanien tasolla.

Kiitoksia yhteistyökumppaneille tämän kauden mahdollistamisesta! Toivottavasti ensi kaudella päästäisiin ajamaan täysi viiden osakilpailun SM-sarja. Sitä odotellessa...


Yhteystiedot

 

Sami Erkkilä
Knaapilankuja 8
04330 Lahela

Finland

 

+358 40 59 65 879 
sami@erkkila.eu

 

JPL-Tekniikka

 


ThyssenKrupp

Suomen-Stahl

Telinemestari

ManseHydro

Autoliitto

AWA

Racing Service Jaatinen

legendscars.fi

SnookCam App icon
SnookCam